top of page

Varázslat van a festésben. Hiszen amikor felviszed a színeket, még olyan matt, pasztel minden. Mondhatnám, hogy kiszámíthatatlan a végeredmény. És ez adja a szépségét. A színek élénksége égetés után olyan, mint amikor a kedvenc színészedet meglátod a sarki boltban élőben, megugrik a vérnyomásod, kigúvad a szemed, emelkedik a szívverésed. Mintha beleszeretnél, csak nézed, ámulsz, mosolyogsz, sőt vigyorogsz – gyönyörű!!! 

Az én történetem

Egy barátnőm hatására kezdtem kerámiát festeni néhány éve. Jó bulinak tűnt, teljesen kikapcsolt. Aztán az évek folyamán szenvedélyemmé vált a kerámiafestés. Az elmúlt években különböző alkalmakra – születésnap, házassági évforduló, esküvő, karácsony – számtalan kerámiát festettem ajándékba. S látva családom, barátaim, ismerőseim reakcióit megérett bennem a gondolat, hogy tágabb körben is örömet szerezhetnék az alkotásaimmal. Hiszen ezek nemcsak dísztárgyak, hanem a mindennapi élet eszközei. Ki ne látná szívesen életének jelentős eseményit a fürdőszobája csempéin, vagy mosolyogni a párját minden reggel, mikor előveszi az egyedi „születésnapjára / kapott” kávésbögréjét a reggeli kávézáshoz (és én is jót mulatok a férjem látványán).

Emlékszem, amikor egy nagyon jó barátnőm születésnapjára festettem tányért. Fülig ért a szája, mikor megkapta. Azt mondta sosem látott még ilyen szépet. És 2 évig nem mert enni abból a tányérból. Pedig használatra készült, de gyönyörködni is lehet benne.

Aztán a férjem és a barátaim bíztatására vállalkozó lettem és pár hónappal később egy japán tanár barátom meghívott, hogy tartsak vele a Mondoconra én pedig beleszerettem a japán tusfestés jellegű mintákba. Azóta jópár japán kultúrkörhöz kapcsolódó rendezvényen jártam és élvezem az ismerkedést ezzel a kultúrkörrel. Jelenleg alkotásaim többsége japán tematikájú.

Mindig keresem az új és izgalmas lehetőségeket / kihívásokat. Lépj kapcsolatba velem, a tőled érkezőt is alig várom.

bottom of page